piątek, 31 sierpnia 2012

Włoskie smaki. Mozzarella z gremolatą

   Muszę się pochwalić, że już niedługo spełni się jedno z moich marzeń. A mianowicie odwiedzę smakowitą Toskanię. Najbardziej cieszę się właśnie na jedzenie, delektowanie się, degustowanie. Oczywiście architektura też jest zachwycająca. Najlepiej jednak spożywać posiłki wśród pięknych zabytkowych budowli. Kuchnię włoską uwielbiam przede wszystkim za jej prostotę. W ostatnim czasie staram się wypróbowywać przepisy Nigelli z książki "Express". Kilka z nich inspirowanych jest kuchnią włoską. Dziś przygotowałam mozzarellę z gremolatą. Gremolata to inaczej dressing. Tym razem: oliwki, czosnek, skórka z cytryny, papryczka chilli, pietruszka, oliwa...

1 komentarz:

  1. Miłej podróży do Toskanii :) A przekąska w postaci takiej mozzarelli wygląda i smakuje super :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...